lunes, 14 de marzo de 2011

CASES DE MATADEPERA!

Hola a tots i a totes! L'altre dia vam anar a fer una excursioneta per el poble de Matadepera per veure quines roques o materials tenien les cases a les seves parets. Aquí en teniu els resultats de les fotos què vam fer i l'explicació que ens van donar! 

ESQUIST: algunes roques  tenen un color vermellós perque contenen una molt de ferro. Aquesta roca està a la paret exterior de la casa.


PEDRA CALCÀRIA: formada per l'acomulació de closques i fòssils d'èssers vius. Aquí lo que representa aquesta roca també es la paret exterior de la casa que teniu a continuació.




MAONS: Normalment es de lo que estan fetes la majoria de cases. Són de color vermell.No es una roca si no un producte artificial.





GRES: Compost per petits grans de sorra. Esta a la paret exterior de la casa que teniu a continuació. Aquí en teniu algunes de les fotos que vam fer. 







PISSARRA: se separa bé en làmines fines. Té colors variats però el més habitual es el negre. Aquí teniu la foto d'una taulada d'una de les cases de matadepera.





TRAVERTIT: Té colors variats i pot presentar vetes de diferents tonalitats. Aquí en teniu una imatge.






GRES: Compost per petits grans de sorra. Aquí teniu una foto d'una casa de Matadepera i el carrer on està situada (els carrers de les altres fotos i aquesta representen la foto que hi ha com un carrer i a vegades un cotxe).




MARBRE: Es forma pel metamorfisme de roques calcàries i pot presentar vàrios colors. Aquí teniu una imatge d'una columna formada per marbre.


                                                                

CONGLOMERAT: Format per fragments de roca. Es la pedra que es troba més a Sant Llorenç. Aquí teniu una imatge d'una casa la qual les seves parets estàn cosntruides de conglomerat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario