lunes, 14 de marzo de 2011

MATERIALS DE CONSTRUCCIÓ!

MATERIALS CERÀMICS: S'obté de l'argila. Per obtenir els materials ceràmics primer s'ha de modelar pressionant-lo suaument, un cop ja tenim la forma desitjada, s'asseca i, per fer-la més resistent s'escalfa. Tot aquest procés s'anomena cocció. La ceràmica s'utilitza en els materials de construcció com maons, teules, rajoles..., en recipients per cuinar com cassoles, gerres, gots..., en materials de construcció de llarga durada, en elements aïllants de l'electricitat...


CIMENT: S'obté de les roques calcàries, barrejada amb altres elements com argila, sorra, etc. Es fabrica amb molta de les roques, es barreja i cocció. També s'hi aplica material unió en construcció.





FORMIGÓ:  és un material usat en la construcció que resulta de l'emmotllat i enduriment d'una barreja d'àrid (grava i sorra), ciment, aigua, additius i addicions que li donen característiques determinades.


FERRO I ACER: és un element químic de nombre atòmic 26 situat en el grup 8 de la taula periòdica. Aquest metall de transició és el quart element més abundant en l'ecorça terrestre. S'utilitza per construïr i fabricar.
VIDRE: és una matèria sòlida aconseguida a partir del refredament d'un líquid evitant-ne la cristal·lització. Al disminuir la temperatura, la densitat i la viscositat d'un líquid augmenten progressivament.S'utilitza per fabricar vidres de les finestres, dels gots, i altres coses de vidre.


ALUMINI:  és l'element químic de símbol AI i nombre atòmic 13.És l'element metàl·lic més abundant en l'escorça terrestre (8,13 % d'abundància). Normalment el podem trobar al supermercat, el paper d'alumini que utilitzem per el menjar.




FUSTA:  és la matèria llenyosa del tronc d'una planta, especialment en arbres i arbustus que es caracteritzen per tenir troncs; però això és només una aproximació, en el més ampli sentit, la fusta pot referir-se a altres materials i teixits amb propietats comparables. La fusta és un material heterogeni, higroscòpic, cel·lular i anisotròpic. La fusta és composta de fibres de cel·lulosa (el 40 el %-50 %) i hemicel·lulosa (el 15 el %-25 %) mantingudes unides per lignina (el 15 el %-30 %). S'utilitza per fabricar cases, mobles...



COURE: és un element químic de nombre atòmic 29, i és un dels metalls més importants. Es tracta d'un metall de transició de coloració rogenca i brillantor metàl·lica que, juntament amb la plata i l'or, forma part de l'anomenat grup 11 de la taula periòdica, caracteritzat perquè són els millors conductors d'electricitat. S'utilitza als cables, les monedes...

No hay comentarios:

Publicar un comentario