lunes, 14 de marzo de 2011

DE QUE ESTÀ FETA LA NOSTRA MAQUETA!

Hola a tots i a totes. Seguint amb aquest tema dels materials i tot això, a constinuació us expliquem de quins materials està feta la nostra maqueta:
Les parets són de ciment pintades d'un color marronós. El sostre es de pissarra. Dins la casa el terra es de parquet i les parets són també de ciment però pintades de blanc. Les finestres són de vidre i el marc d'alumini. Les portes de fusta. I els lababos i la cuina són de rajoles que per els colors, el tacte i aspecte físic semblen marbre però no ho són.
Tot això no està fet a boleo, sinó que s'ha tingut que pensar molt sobre les propietats dels materials!

MATERIALS DE CONSTRUCCIÓ!

MATERIALS CERÀMICS: S'obté de l'argila. Per obtenir els materials ceràmics primer s'ha de modelar pressionant-lo suaument, un cop ja tenim la forma desitjada, s'asseca i, per fer-la més resistent s'escalfa. Tot aquest procés s'anomena cocció. La ceràmica s'utilitza en els materials de construcció com maons, teules, rajoles..., en recipients per cuinar com cassoles, gerres, gots..., en materials de construcció de llarga durada, en elements aïllants de l'electricitat...


CIMENT: S'obté de les roques calcàries, barrejada amb altres elements com argila, sorra, etc. Es fabrica amb molta de les roques, es barreja i cocció. També s'hi aplica material unió en construcció.





FORMIGÓ:  és un material usat en la construcció que resulta de l'emmotllat i enduriment d'una barreja d'àrid (grava i sorra), ciment, aigua, additius i addicions que li donen característiques determinades.


FERRO I ACER: és un element químic de nombre atòmic 26 situat en el grup 8 de la taula periòdica. Aquest metall de transició és el quart element més abundant en l'ecorça terrestre. S'utilitza per construïr i fabricar.
VIDRE: és una matèria sòlida aconseguida a partir del refredament d'un líquid evitant-ne la cristal·lització. Al disminuir la temperatura, la densitat i la viscositat d'un líquid augmenten progressivament.S'utilitza per fabricar vidres de les finestres, dels gots, i altres coses de vidre.


ALUMINI:  és l'element químic de símbol AI i nombre atòmic 13.És l'element metàl·lic més abundant en l'escorça terrestre (8,13 % d'abundància). Normalment el podem trobar al supermercat, el paper d'alumini que utilitzem per el menjar.




FUSTA:  és la matèria llenyosa del tronc d'una planta, especialment en arbres i arbustus que es caracteritzen per tenir troncs; però això és només una aproximació, en el més ampli sentit, la fusta pot referir-se a altres materials i teixits amb propietats comparables. La fusta és un material heterogeni, higroscòpic, cel·lular i anisotròpic. La fusta és composta de fibres de cel·lulosa (el 40 el %-50 %) i hemicel·lulosa (el 15 el %-25 %) mantingudes unides per lignina (el 15 el %-30 %). S'utilitza per fabricar cases, mobles...



COURE: és un element químic de nombre atòmic 29, i és un dels metalls més importants. Es tracta d'un metall de transició de coloració rogenca i brillantor metàl·lica que, juntament amb la plata i l'or, forma part de l'anomenat grup 11 de la taula periòdica, caracteritzat perquè són els millors conductors d'electricitat. S'utilitza als cables, les monedes...

CASES DE MATADEPERA!

Hola a tots i a totes! L'altre dia vam anar a fer una excursioneta per el poble de Matadepera per veure quines roques o materials tenien les cases a les seves parets. Aquí en teniu els resultats de les fotos què vam fer i l'explicació que ens van donar! 

ESQUIST: algunes roques  tenen un color vermellós perque contenen una molt de ferro. Aquesta roca està a la paret exterior de la casa.


PEDRA CALCÀRIA: formada per l'acomulació de closques i fòssils d'èssers vius. Aquí lo que representa aquesta roca també es la paret exterior de la casa que teniu a continuació.




MAONS: Normalment es de lo que estan fetes la majoria de cases. Són de color vermell.No es una roca si no un producte artificial.





GRES: Compost per petits grans de sorra. Esta a la paret exterior de la casa que teniu a continuació. Aquí en teniu algunes de les fotos que vam fer. 







PISSARRA: se separa bé en làmines fines. Té colors variats però el més habitual es el negre. Aquí teniu la foto d'una taulada d'una de les cases de matadepera.





TRAVERTIT: Té colors variats i pot presentar vetes de diferents tonalitats. Aquí en teniu una imatge.






GRES: Compost per petits grans de sorra. Aquí teniu una foto d'una casa de Matadepera i el carrer on està situada (els carrers de les altres fotos i aquesta representen la foto que hi ha com un carrer i a vegades un cotxe).




MARBRE: Es forma pel metamorfisme de roques calcàries i pot presentar vàrios colors. Aquí teniu una imatge d'una columna formada per marbre.


                                                                

CONGLOMERAT: Format per fragments de roca. Es la pedra que es troba més a Sant Llorenç. Aquí teniu una imatge d'una casa la qual les seves parets estàn cosntruides de conglomerat.